Austrálie

Víza evisitor visa a evisa

Víza evisitor visa a evisa

Vízum do Austrálie

Jak na víza do Austrálie?

Chcete studovat v Austrálii? A rádi byste si zároveň vydělali peníze? Nebo chcete tuto zemi procestovat jako turisté? Zařídíme vám vízum. Napište nám e-mail na adresu info@viza.cz, rádi vám odpovíme na otázky a pošleme potřebné formuláře.   

Víza do Austrálie do 90 dnů (evisitor visa)

  • Doba pobytu je maximálně 90 dní, počet vstupů je neomezený.
  • Vízum platí 1 rok ode dne vydání.
  • Dá se využít k turistickým i služebním účelům.
  • Vyřízení žádosti trvá 2–8 pracovních dní.
  • Vízum potřebujete, pokud cestujete do Austrálie jako turista, na služební cestu, na rodinnou návštěvu, sportovní akci, studijní pobyt do 12 týdnů a podobně.
  • Evisitor visa sjednocuje žádosti o krátkodobá víza pro všechny členy Evropské unie.
  • Evisitor visa není pracovní povolení.
  • Australský imigrační úřad si může k žádosti kdykoliv vyžádat namátkou dodatečné dokumenty (potvrzení od zaměstnavatele, výpisy z banky, itinerář cesty a podobně).
  • Po odevzdání podkladů na příslušný imigrační úřad již není možné měnit termín platnosti víza, typ víza ani dobu vyřízení.
  • Upozorňujeme cestovatele s platným vízem, že jim mohou úřady vstup do Austrálie zamítnout bez udání důvodu.
     

Pro vyřízení krátkodobého víza do Austrálie potřebujete tyto dokumenty:

  • vyplněný a podepsaný formulář,
  • za každé dítě musíte vyplnit vlastní žádost,
  • nezletilé děti a senioři nad 75 let nemusí u evisitor visa dokládat žádné další dokumenty k cestě,
  • cena za vyřízení u společnosti Asiana je 600 Kč (dostanete 200 Kč slevu, pokud si koupíte letenku na Letuska.cz).

Víza na 91–365 dní (evisa)

Pokud chcete v Austrálii pobývat od 91 do 365 dní, potřebujete takzvané "evisa" vízum. Rádi vám jej zprostředkujeme. 

  • Platnost australského evisa je 12 měsíců ode dne udělení.
  • Může sloužit turistům i pro služební cesty.
  • Evisa není pracovní vízum.
  • Sustralské úřady zašlou rozhodnutí o udělení víza, toto rozhodnutí v elektronické formě vložte do pasu a noste stále při sobě až do doby odjezdu z Austrálie, jedině tak vás pustí do letadla.
  • Vízum je vícevstupové.
  • Vízum zprostředkujeme za 3 500 Kč (dostanete 200 Kč slevu, pokud si koupíte letenku na Letuska.cz).
  • Doba vyřízení závisí na rychlosti dodání dokumentů, imigrační úřad téměř vždy vyžaduje dodatečné podklady.

Pro vyřízení víza nad 90 dnů do Austrálie potřebujete tyto dokumenty:

  • oskenovanou kopii pasu s platností o šest měsíců delší, než je předpokládaný návrat z Austrálie, nelze vyřídit na zelený rychlopas (nebo přineste pas osobně, kopii zařídíme),
  • vyplněný a podepsaný dotazník (zašleme na vyžádaní mailem),
  • cestovatelé nad 70 let potvrzení od lékaře na formuláři Medical Assessment a kopii pojištěných léčebných výloh,
  • u nezletilých je třeba dodat kopii rodného listu, souhlas rodičů – form 1229 (musí být notářsky ověřeno), kopie pasů rodičů (nebo občanských průkazů), pokud necestují s rodiči, ale jiným dospělým – notářsky ověřený form 1257 (undertaking declaration),
  • imigrační úřad si může dodatečně vyžádat například potvrzení od zaměstnavatele, výpis z bankovního účtu, daňové přiznání a podobně.
  •  

Studijní víza

Studijní víza do Austrálie s pracovním povolením

S tímto vízem můžete v Austrálii studovat a pracovat až 20 hodin týdně. Pokud máte zájem o tento typ víze, kontaktujte prosím přímo naše kolegy na info@study.cz nebo + 420 234 703 103.

  • Vízum zprostředkujeme pouze žadatelům o studium na odborných a jazykových školách, kteří budou mít studium zajištěné přes naši společnost.
  • S tímto vízem můžete legálně pracovat až 20 hodin týdně.
  • Doba vyřízení je 6–8 týdnů.
  • Platnost víza je maximálně 5 let.

Tranzitní víza

Tranzitní vízum do Austrálie

  • Pokud zůstanete maximálně 8 hodin jen na letišti, tranzitní vízum do Austrálie nepotřebujete.
  • Pokud je váš pobyt v tranzitním prostoru delší než 8 hodin, musíte zažádat o evisitor vízum (doporučujeme žádat již u hranice 7 hodin).

 

Další informace

Doba pobytu

evisitor do 90 dní
evisa 91 až 365 dní
Vízum má platnost
1 rok.

Cena víza

evisitor 600 Kč
(s letenkou od Letušky sleva 200 Kč)
evisa 3500 Kč
(s letenkou od Letušky sleva 200 Kč)

Cena se odvíjí od typu víza, platnosti, počtu vstupů, rychlosti vyřízení, národnosti a dalších parametrů. Konzulární poplatek může bez předchozího upozornění zastupitelský úřad změnit. Cena je konečná a zahrnuje konzulární, bankovní i servisní poplatky. Pokud potřebujete další informace, formuláře i kompletní aktuální ceník, rádi vám je pošleme. Kontaktujte nás.

Servisní poplatek hradí služby, které nenabízí zastupitelský úřad, například vyplnění formuláře, kurýrní službu a další. Přesná částka se liší podle aktuálních administrativních požadavků ambasády. 

Portál Viza.cz není oficiálním zastoupením zastupitelského úřadu žádné konkrétní země.

Doba vyřízení

2–14 dní (online víza)
6–8 týdnů (studijní víza s povolením pracovat)

Austrálie - eVisitor visa

Upozorňujeme, že všechna pole formuláře jsou povinná.

[object Object]
Pole jméno je povinné
Pole příjmení je povinné
Pole datum narození je povinné
Pole pohlaví je povinné
Pole země narození je povinné
Pole země trvalého pobytu je povinné
Pole občanství je povinné
Pole číslo pasu je povinné
Pole datum vydání pasu je povinné
Pole stát, který pas vydal, je povinné
Pole místo vydání státu je povinné
Pole platnost pasu do je povinné
Pole pobyt od je povinné
Pole pobyt do je povinné
Pole účel cesty je povinné

Adresa trvalého bydliště

Pole ulice a číslo popisné je povinné
Pole město je povinné
Pole PSČ je povinné
Pole země je povinné
Pole telefon je povinné
Pole e-mail je povinné

Sleva od letušky 200 Kč

Délka rezervačního kódu je 6 znaků

* S letenkou od Letušky od nás dostáváte slevu 200 Kč

 
Bez souhlasu není možné formulář odeslat

Žádost o bližší informace

A nebo chcete jen položit otázku?

Pole jméno a příjmení je povinné
Pole telefon je povinné
Pole e-mail je povinné
Pole státní příslušnost je povinné
Pole pobyt od je povinné
Pole pobyt do je povinné
Bez souhlasu není možné formulář odeslat

Mohlo by vás zajímat

Tipy od cestovatelů, zkušenosti s novými místy