Bhútán

Vízum do Bhútánu

Jak na víza do Bhútánu?

Turistický ruch je v Bhútánu velice omezen. Turisté musí cestovat pouze ve skupinách (po předem připravených a zaplacených trasách) a s oficiálním turistickým průvodcem. Celé území Bhútánu – kromě údolí Paro a Thimphu – je považováno za zakázanou oblast. Každý návštěvník musí přes cestovní kancelář získat speciální povolení. Tato povolení policie příležitostně kontroluje.

  • Vízum do Bhútánu stojí 40 USD.
  • Žádat o vízum je třeba minimálně 30 dní předem.
  • Zastupitelské úřady Bhútánu žádosti o víza nepřijímají.
  • Platnost pasu nesmí přesahovat dobu pobytu v Bhútánu a musí mít 1 volnou stránku.
  • Vízum je uděleno po příletu do Bhútánu.
  • Udělení či neudělení víza závisí na tom, jak je dopředu v součinnosti s cestovní kanceláří připravena a zaplacena cesta.

Kolik stojí pobyt v Bhútánu

  • Jeden den pobytu v Bhútánu stojí v mezisezoně (leden, únor, červen, červenec, srpen a prosinec) 200 USD.
  • V sezoně (březen, duben, květen, září, říjen a listopad) zaplatíte 250 USD.

Povinný balíček služeb zahrnuje:

  • ubytování v kvalitních 3* hotelech,
  • plná penze (bez nápojů),
  • veškerá doprava v rámci programu,
  • místní anglicky hovořící průvodce.

Co budete potřebovat k vyřízení víza do Bhútánu:

  • dvě fotografie,
  • žádost o vízum,
  • kopii pasu, 
  • poplatek.

Kam žádost poslat

Žádosti o vízum spolu s kopií pasu je třeba doručit do cestovní kanceláře. Zastupitelské úřady Bhútánu žádosti o víza nepřijímají.

null

null

Další informace

Platnost víza

14 dní

null

Doba vyřízení

minimálně 30 dní

null

Cestování

je možné jen s cestovní kanceláří

null

Žádost o bližší informace

A nebo chcete jen položit otázku?

Pole jméno a příjmení je povinné
Pole telefon je povinné
Pole e-mail je povinné
Pole státní příslušnost je povinné
Pole pobyt od je povinné
Pole pobyt do je povinné
Bez souhlasu není možné formulář odeslat

Mohlo by vás zajímat

Tipy od cestovatelů, zkušenosti s novými místy