Indie

E-víza do Indie za účelem turistiky, služebních cest a léčebných pobytů

E-víza do Indie za účelem turistiky, služebních cest a léčebných pobytů

Víza do Indie

Jak na víza do Indie?

Upozornění: S platností od 23. 4. 2018 musí žadatelé o víza na indické ambasádě v Praze žádat o víza osobně a odevzdávat na místě otisky prstů. Od tohoto data nelze podávat žádosti v zastoupení.

Naše vízové oddělení pro vás vyřídí turistická, služební a také tranzitní víza do Indie. Rádi vám odpovíme na vaše dotazy na adrese info@viza.cz

  • E-vízum, doba schválení do 72 hodin.
  • Turistické a služební vízum, pro cesty nad 60 dnů a více vstupů, se přes indickou ambasádu vyřizuje minimálně 6 pracovních dní.

E-víza do Indie, pokud cestujete letadlem nebo lodí

Do Indie letecky jako turista

  • S platností od 26. 2. 2016 se Česká republika zařadila mezi země, jejichž občané mohou pro své turistické cesty získat elektronické vízum bez nutnosti navštívit indickou ambasádu.
  • Vízum je vyřízeno za 72 hodin. 
  • Má platnost 60 dní ode dne prvního vstupu do země.
  • Je pouze na 2 vstupy.
  • Lze o něj žádat pouze 2x do roka. 
  • O vízum lze zažádat nejdříve 4 měsíce před plánovanou cestou, nejpozději 4 dny před plánovaným odletem.
  • Vízum "medical" má platnost 60 dní od vstupu do země a je na 3 vstupy. 
 
E-víza lze použít pouze na těchto letištních a námořních přechodech:
  • Ahmedabad
  • Amritsar
  • Bagdogra
  • Bengaluru
  • Calicut
  • Chennai
  • Chandigarh
  • Cochin (plus přístav)
  • Coimbatore
  • Delhi
  • Gaya
  • Goa (plus přístav)
  • Guwahati
  • Hyderabad
  • Jaipur
  • Kolkata
  • Lucknow
  • Mangalore (plus přístav)
  • Mumbai
  • Nagpur
  • Pune
  • Tiruchirapalli
  • Trivandrum
  • Varanasi

Pro vyřízení E-víza do Indie potřebujete tyto dokumenty:

  • barevný scan cestovního pasu ve formátu PDF s maximální velikostí souboru 300 KB
  • pas musí být platný minimálně ještě 6 měsíců ode dne příletu do Indie a s minimálně dvěma volnými stránkami,
  • barevný scan vaší fotografie na bílém pozadí (portrét, pasové foto) ve formátu JPG, minimálně 10 KB, maximálně 1 MB,
  • vyplněný a podepsaný formulář.

Do Indie po moři či po zemi jako turista

Turistická víza do Indie, pokud cestujete jinak než přes letiště a přístavy ze seznamu výše

  • Vízum se vyřizuje přes indickou ambasádu v Praze. 
  • Doba vyřízení je 7 dní, expresní vyřízení není možné.
  • Platnost víza dle doložené letenky.
  • Platnost víza začíná již dnem podání žádosti na ambasádu.
  • Toto vízum se týká i pobytů delších než 60 dní a víz pro více než 2 vstupy.

Pro vyřízení turistického víza do Indie potřebujete tyto dokumenty:

  • cestovní pas, platný ještě šest měsíců po návratu z Indie,
  • 1 fotografie 5 x 5 cm (musí mít bílé pozadí) + stejná fotografie nahraná v aplikaci online formuláře,
  • anglicky online vyplněný formulář na adrese: https://indianvisaonline.gov.in/visa/ (při vyplňování vyberte „Czech-Prague“ v políčku „Indian Mission“), po vyplnění vytiskněte 1 kopii, dvakrát podepište (jednou pod fotografií a podruhé na konci formuláře) a doručte s ostatními podklady na naše vízové oddělení,
  • doklad o rezervaci zpáteční letenky,
  • konzulární oddělení si může vyžádat další dokumenty.

Služební víza

Služební víza do Indie (business a employment vízum) 

  • Platnost a počet vstupů služebního víza je stanovena dle uvážení konzulárního pracovníka, maximálně však 6 měsíců a 2 vstupy.
  • Platnost víza začíná dnem podání žádosti.
  • Služební víza do Indie můžeme vyřídit za 7 pracovních dní.

Pro vyřízení služebního víza do Indie potřebujete tyto dokumenty:

  • platný cestovní pas, který bude platit ještě šest měsíců po předpokládaném návratu ze země,
  • 1 fotografie 5 x 5 cm (musí mít bílé pozadí) + stejná fotografie nahraná v aplikaci online formuláře,
  • anglicky online vyplněný formulář na adrese: https://indianvisaonline.gov.in/visa/ (při vyplňování vyberte „Czech-Prague“ v políčku „Indian Mission“), po vyplnění vytiskněte 1 kopii, dvakrát podepište (jednou pod fotografií a podruhé na konci formuláře) a doručte s ostatními podklady na naše vízové oddělení,
  • nutné doložit vyplněný business form,
  • pro business vízum (pouze pro návštěvy veletrhů, výstav, jednání a podobně) zvací dopis z Indie (stačí faxovou kopii) a vysílací dopis od české firmy (originál),
  • pro zaměstnanecké vízum (instalace, údržba nebo opravy zařízení českými pracovníky, školení indických zaměstnanců atd.) vyplněný business form a smlouvu o zaměstnaneckém poměru českých pracovníků u indické firmy na danou dobu vykonávaných prací,
  • doklad o rezervaci zpáteční letenky.

Tranzitní víza

Tranzitní víza do Indie

  • Tranzitní vízum do Indie má platnost 15 dní ode dne vydání.
  • Občané ČR nepotřebují tranzitní vízum, pokud neopustí tranzitní prostor letiště.

Další informace

Platnost víza

turistické dle letenky<br/>tranzitní vízum 15 dní<br/>služební vízum určí konzulát

null

null

Cena víza

E-vízum od 2900 Kč

Cena se odvíjí od typu víza, platnosti, počtu vstupů, rychlosti vyřízení, národnosti a dalších parametrů. Konzulární poplatek může zastupitelský úřad bez předchozího upozornění změnit. Cena je konečná a zahrnuje konzulární, bankovní i servisní poplatky. Pokud potřebujete další informace, formuláře i kompletní aktuální ceník, rádi vám je pošleme. Kontaktujte nás.

Servisní poplatek hradí služby, které nenabízí zastupitelský úřad, například vyplnění formuláře, kurýrní službu a další. Přesná částka se liší podle aktuálních administrativních požadavků ambasády. 

Portál Viza.cz není oficiálním zastoupením zastupitelského úřadu žádné konkrétní země.

Žádost o bližší informace

A nebo chcete jen položit otázku?

Pole jméno a příjmení je povinné
Pole telefon je povinné
Pole e-mail je povinné
Pole státní příslušnost je povinné
Pole pobyt od je povinné
Pole pobyt do je povinné
Bez souhlasu není možné formulář odeslat

Mohlo by vás zajímat

Tipy od cestovatelů, zkušenosti s novými místy