Víza: 234 703 187
Po–Pá 8–18 hod
Zájezdy: 841 111 117
Po–Pá 8–18 hod
Letenky: 841 133 266
Denně 6–20 hod

Víza / Indie

Víza do Indie

Jak na víza do Indie?

Naše vízové oddělení pro vás vyřídí turistická, služební a také tranzitní víza do Indie. Rádi vám odpovíme na vaše dotazy na adrese info@viza.cz

Turistická víza do Indie

  • Doba vyřízení je 8 dní, expresní vyřízení není možné.
  • Platnost víza dle doložené letenky.
  • Platnost víza začíná již dnem podání žádosti na ambasádu.

Pro vyřízení turistického víza do Indie potřebujete tyto dokumenty:

  • cestovní pas, platný ještě šest měsíců po návratu z Indie,
  • 1 fotografie 5 x 5 cm (musí mít bílé pozadí) + stejná fotografie nahraná v aplikaci online formuláře,
  • anglicky online vyplněný formulář na adrese: https://indianvisaonline.gov.in/visa/ (při vyplňování vyberte „Czech-Prague“ v políčku „Indian Mission“), po vyplnění vytiskněte 1 kopii, dvakrát podepište (jednou pod fotografií a podruhé na konci formuláře) a doručte s ostatními podklady na naše vízové oddělení,
  • doklad o rezervaci zpáteční letenky,
  • konzulární oddělení si může vyžádat další dokumenty.

Služební víza do Indie (business a employment vízum) 

  • Platnost a počet vstupů služebního víza je stanovena dle uvážení konzulárního pracovníka, maximálně však 6 měsíců a 2 vstupy.
  • Platnost víza začíná dnem podání žádosti.
  • Služební víza do Indie můžeme vyřídit za 10 pracovních dní.

Pro vyřízení služebního víza do Indie potřebujete tyto dokumenty:

  • platný cestovní pas, který bude platit ještě šest měsíců po předpokládaném návratu ze země,
  • 1 fotografie 5 x 5 cm (musí mít bílé pozadí) + stejná fotografie nahraná v aplikaci online formuláře,
  • anglicky online vyplněný formulář na adrese: https://indianvisaonline.gov.in/visa/ (při vyplňování vyberte „Czech-Prague“ v políčku „Indian Mission“), po vyplnění vytiskněte 1 kopii, dvakrát podepište (jednou pod fotografií a podruhé na konci formuláře) a doručte s ostatními podklady na naše vízové oddělení,
  • nutné doložit vyplněný business form,
  • pro business vízum (pouze pro návštěvy veletrhů, výstav, jednání a podobně) zvací dopis z Indie (stačí faxovou kopii) a vysílací dopis od české firmy (originál),
  • pro zaměstnanecké vízum (instalace, údržba nebo opravy zařízení českými pracovníky, školení indických zaměstnanců atd.) vyplněný business form a smlouvu o zaměstnaneckém poměru českých pracovníků u indické firmy na danou dobu vykonávaných prací,
  • výpis z osobního bankovního účtu žadatele za poslední 3 měsíce s přehledem všech transakcí (platí od 29. 12. 2014),
  • doklad o rezervaci zpáteční letenky.

Tranzitní víza do Indie

  • Tranzitní vízum do Indie má platnost 15 dní ode dne vydání.
  • Občané ČR nepotřebují tranzitní vízum, pokud neopustí tranzitní prostor letiště.

Žádost o bližší informace