Rusko

Turistická víza

Turistická víza

Doporučení od specialistů Viza.cz: Pokud cestujete do Ruské federace přes Moskvu, musíte mít ruská víza platná už v den odletu z ČR, jinak nemůžete odletět. To platí i tehdy, pokud vstupujete v cílové destinaci na území RF až následující den po odletu.

Jak na víza do Ruska?

Turistická víza do Ruska

Vyřídíme vám turistická, služební i tranzitní víza do Ruska. K žádosti o turistické i služební vízum musíte doložit zvací dopisy, které mají platnost až 1 rok. Rádi je pro vás zařídíme, kontaktujte náš vízový servis na adrese info@viza.cz

  •   turistické vízum má platnost maximálně 30 dní (1 vstup)
  • vyřízení víza na ambasádě trvá 8 pracovních dní
  • vyřízení expres trvá 4 dny
  • v Rusku je přihlašovací povinnost, musíte se tedy do 7 dní ohlásit na místním migračním úřadě
  • hotel nebo kemp přihlašují své hosty automaticky (většinou za příplatek)
  • pokud bydlíte v soukromí, přihlašuje váš pobyt majitel bytu

K vyřízení turistického víza do Ruské federace potřebujete tyto dokumenty:

  • cestovní pas, platný minimálně 6 měsíců po plánovaném návratu z Ruské federace, pas musí mít volnou dvoustranu
  • barevnou fotografii pasového formátu (na fotografii musí být vidět obličej rovně)
  • vyplněný formulář
  • kopii smlouvy o cestovním pojištění, která je vystavená jmenovitě na žadatele a platná na celou dobu pobytu (požadovaná délka platnosti víza). Pokud máte rámcovou firemní smlouvu, je nutné doložit od pojišťovny jmenný seznam osob,které jsou ve smlouvě zahrnuty
  • turistické pozvání, které vám vyřídíme na počkání
  • s platností od 1. 8. 2013 je u žádostí o pracovní a studentská víza nutné doložit negativní test na HIV

Cesty do Kaliningradu a Petrohradu nově s elektronickými vízy:

  • maximální délka pobytu 8 dní
  • vízum platné 30 dní od vydání
  • cena od 500,-- Kč

    Služební víza

    Služební víza do Ruska

    Vyřídíme vám služební vízum do Ruska. K žádosti musíte doložit zvací dopis, který má platnost až 1 rok. Rádi jej pro vás zařídíme, kontaktujte náš vízový servis na adrese info@viza.cz.

    • služební vízum má platnost 1 měsíc, 3 měsíce (1 a 2 vstupy), 1 rok (pro více vstupů, pobyt až 90 dnů pro jeden vstup v každých 180 dnech)
    • pokud žádáte o roční vízum, musíte v době platnosti ročního víza alespoň dvakrát vycestovat do RF, jinak další roční vízum nedostanete
    • vyřízení víza na ambasádě trvá 8 pracovních dní
    • expresní vyřízení trvá 4 pracovní dny
    • 12 pracovních dní, pokud žádáte o služební vízum na základě originálu dopisu od partnerské ruské firmy na hlavičkovém papíře
    • v Rusku je přihlašovací povinnost, musíte se tedy do 7 dní ohlásit na místním migračním úřadě
    • hotel nebo kemp přihlašují své hosty automaticky (většinou za příplatek)
    • pokud bydlíte v soukromí, přihlašuje váš pobyt majitel bytu

    K vyřízení služebního víza potřebujete tyto dokumenty:

    • cestovní pas, platný minimálně 6 měsíců po plánovaném návratu z Ruské federace, s volnou dvoustranou
    • kopii smlouvy o cestovním pojištění, která je vystavená jmenovitě na žadatele a platná na celou dobu pobytu (požadovaná délka platnosti víza). Pokud máte rámcovou firemní smlouvu, je nutné doložit od pojišťovny jmenný seznam osob,které jsou ve smlouvě zahrnuty
    • barevnou fotografii pasového formátu
    • černě vyplněný formulář
    • zvací dopis na služební vízum musí být vždy originál vyřízený přes migrační úřad Ruské federace (vyřídíme za vás)
    • NEBO v ruštině na hlavičkovém papíře s firemním razítkem a podpisem statutárního zástupce, s registračním číslem firmy podle vnitrostátních právních předpisů RF a daňového identifikačního čísla (obdoba českého IČO a DIČ), v dopise musí být jméno zvané osoby, číslo pasu popř. jiné identifikační údaje, důvod cesty, doba na kterou je osoba zvána a počet vstupů, dopis by měl být adresován konzulárnímu oddělení Velvyslanectví RF v Praze a podepsán celým jménem zástupce zvoucí ruské organizace (tato možnost platí pouze v případě vyřízení víz pro občany EU kromě Velké Británie a Irska)
    • pozvání klienta od partnerské ruské firmy pracovníci ruského konzulátu v Praze důkladně prověřují a posílají k odsouhlasení do Moskvy na Migrační úřad Ruské federace, proto se doba vyřízení může prodloužit
    • s platností od 1. 8. 2013 je u žádostí o pracovní a studentská víza nutné doložit negativní test na HIV

    Tranzitní víza

    Tranzitní víza do Ruska

    Pozor! V souvislosti s dohodou mezi Ruskou federací, Běloruskem a Kazachstánem o Celní unii, jsou všechny lety mezi těmito zeměmi považovány za vnitrostátní. To znamená, že hraniční a pasová kontrola bude prováděna pouze v jedné z těchto zemí. Z tohoto důvodů jsou cestující, kteří cestují do Běloruska nebo Kazachstánu s přestupem v Rusku, povinni vyřídit si tranzitní vízum.
    • tranzitní vízum má platnost dle rozhodnutí konzulátu
    • platí pro jeden nebo dva vstupy (pouze při cestách do třetího státu a zpět)
    • Češi tranzitní vízum nepotřebují, pokud neopustí tranzitní prostor letiště (do 24 hodin pobytu)
    • na letišti Šeremetěvo při přestupech mezi terminály také není vízum potřeba (za předpokladu, že neopustíte tranzitní prostor)
    • při cestách přes Ruskou federaci do třetího státu, například do Mongolska, se vystavuje tranzitní vízum na základě již vydaného víza třetího státu
    • doporučujeme při zakoupení letenky informace ještě ověřit u našich specialistů na adrese info@viza.cz
    • vyřízení víza na ambasádě trvá 9 pracovních dní
    • dá se vyřídit i expres za 5 pracovních dní

    K vyřízení tranzitního víza potřebujete tyto dokumenty:

    • cestovní pas, platný minimálně 6 měsíců po plánovaném návratu z Ruské federace, s volnou dvoustranou
    • barevnou fotografii pasového formátu (na fotografii musí být vidět obličej rovně)
    • kompletně vyplněný formulář
    • kopii smlouvy o cestovním pojištění, která je vystavená jmenovitě na žadatele a platná na celou dobu pobytu (požadovaná délka platnosti víza). Pokud máte rámcovou firemní smlouvu, je nutné doložit od pojišťovny jmenný seznam osob,které jsou ve smlouvě zahrnuty
    • vyřízené vízum cílového státu
    • doklad o rezervaci letenky

    Další informace

    Pozvání

    pro turistické vízum
    pro služební vízum

    Pro turistická i služební víza do Ruska je třeba doložit pozvání, které pro vás rádi zařídíme. Pozvání pro turistická víza jsme schopni zajistit na počkání. Pozvání pro služební víza zajistíme za 12 až 24 pracovních dní, podle délky požadovaného víza. Kontaktujte naše vízové oddělení na adrese info@viza.cz

    Cena víza

    od 2 400 Kč

    Cena se odvíjí od typu víza, platnosti, počtu vstupů, rychlosti vyřízení, národnosti a dalších parametrů. Konzulární poplatek může zastupitelský úřad bez předchozího upozornění změnit. Cena je konečná a zahrnuje konzulární, bankovní i servisní poplatky. Pokud potřebujete další informace, formuláře i aktuální ceník, rádi vám je pošleme. Kontaktujte nás.

     

    Servisní poplatek hradí služby, které nenabízí zastupitelský úřad, například vyplnění formuláře, kurýrní službu a další. Přesná částka se liší podle aktuálních administrativních požadavků ambasády. 

     

    Portál Viza.cz není oficiálním zastoupením zastupitelského úřadu žádné konkrétní země.

    Platnost víza

    1–12 měsíců

    Žádost o bližší informace

    A nebo chcete jen položit otázku?

    Pole jméno a příjmení je povinné
    Pole telefon je povinné
    Pole e-mail je povinné
    Pole státní příslušnost je povinné
    Pole pobyt od je povinné
    Pole pobyt do je povinné
    Bez souhlasu není možné formulář odeslat