Tipy Letušky

Letíte na Bali či jinam do Indonésie? Češi mají vízum zdarma a jednodušší vyřizování

Aktualizováno 25. 6. 2019
Češi mají nyní jednodušší cestování do Indonésie. Od 10. června 2015 dostanete turistická víza na 30 dní po příletu ZDARMA.

30 dní na Bali a jinde v Indonésii? Vízum zdarma a až na letišti

image
Indonésie se pro Čechy stala velmi zajímavou destinací nejen v zimě. Letenky na Bali patří na Letušce k velmi vyhledávaným. Do Indonésie cestovatele láká exotické prostředí, úchvatné podmínky pro potápění i možnost celoročního koupání. Nyní mají Češi cestování jednodušší. Jak na to?
 

Češi získají vízum na 30 dní zdarma na letišti

image
Jak se od 10. června změnily podmínky? Češi dostanou vízum na 30denní pobyt ZDARMA při příletu na letišti.
  • Povolení platí pouze na 30denní turistický pobyt.
  • Nelze jej prodloužit či změnit k jinému účelu. 
  • Pokud v Indonésii chcete pobývat déle než 30 dní, nebo letíte na pracovní pobyt (či z jiného důvodu než jako turisté), vízum si musíte vyřídit předem. Kontaktujte naše kolegy, rádi vám pomůžeme. 

Co budete potřebovat k vyřízení víza do Indonésie:

  • cestovní pas, platný minimálně 6 měsíců po návratu,
  • zpáteční letenku,
  • vyplněný formulář z letadla (celní / imigrační prohlášení).

Na kterých letištích dostanete razítko do pasu

  • Soekarno-Hatta International Airport (Jakarta)
  • Ngurah Rai International Airport (Bali)
  • Kualanamu International Airport (Medan)
  • Hang Nadim International Airport (Batam)
  • Juanda International Airport (Surabaya)
Pokud do Indonésie cestujete přes jiná letiště, koupíte si vízum na místě za 35 USD.
 

Jak vám můžeme zajistit vízum před ambasádu

image
Už jste viděli náš vízový portál Viza.cz? Letuška zajistí nejen letenky, ale naši specialisté umí vyřídit i vízum. Nebo vědí, které dokumenty potřebujete a na koho se obrátit. Pokud cestujete do Indonésie jako turisté na více více než 30 dní, nebo letíte na pracovní pobyt (či z jiného důvodu než jako turisté), vízum si musíte vyřídit předem. Kontaktujte nás na adrese info@viza.cz
 

Které dokumenty budete k vyřízení víza na ambasádě potřebovat: 

  • cestovní pas, platný min. 6 měsíců od dne předpokládaného návratu z Indonésie (s dvěma volnými stránkami),
  • vyplněnou žádost,
  • fotografii,
  • kopii dokladu o rezervaci zpáteční letenky,
  • pro služební cesty kopii zvacího dopisu od indonéské partnerské organizace,
  • tranzitní vízum se vydává po předložení letenky do třetího státu.